UVJETI POSLOVANJA

UVJETI POSLOVANJA-PRODAJA PUTEM INTERNETA

Uvjeti poslovanja pobliže su objašnjeni u nastavku i vrijede za sve BLACK and WHITE kupce čije se prebivalište nalazi na području Hrvatske. Svaka punoljetna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja može biti naš kupac.

CIJENE

Sve cijene su bruto iznosu, a sadrže PDV 25%, osim knjiga i udžbenika, gdje je PDV 5%.

Cijene su izražene u kunama.

GARANCIJA

Za sve artikle iz naše ponude, koji podliježu jamstvu , vrijedi garancija koja će biti jasno navedena na računu ili na priloženom jamstvenom listu, osim za rezervne djelove i pribor (žice, jezičci, ulja, masti, kablovi, konektori,…).

Poslije isteka garancije osiguravamo servis do 5 godina.

Ostali posebni garancijski uvijeti bit će navedeni u priloženom garancijskom listu.

DOSTAVA

Naručene artikle šaljemo paketnom službom  Hrvatske pošte ili drugom paketnom službom po dogovoru s kupcem . Dostava se vrši po uvjetima poslovanja tih paketnih službi  i vrši se do vrata kupca. Za sve teže pakete (pianina…) koje kupac želi dopremiti na više katove u zgradama, mora kupac to organizirati i platiti sam.

Kupac plaća troškove dostave po redovnom cjeniku paketne službe ili drugačije, po dogovoru sa BLACK and WHITE trgovinom što će jasno biti vidljivo na ponudi I/ili računu.

MONTAŽA :

Dig. pianina i stolice pakirani su u originalnoj ambalaži nisu sastavljeni .Upute o sastavljanju su priložene .        Sastavljanje nije u cjeni !

NAČIN PLAĆANJA

Kupac ima mogućnost plaćanja ; bankovnom transakcijom po poslanoj ponudi, ili predračunu, pouzećem, tj. prilikom preuzimanja pošiljke, poštanskom uplatnicom ili virmanom na naš žiro račun.  

Gotovinsko plaćanje moguće je prilikom kupnje u našoj trgovini.

Kartično plaćanje moguće je prilikom kupnje u našoj trgovini.

Kartično plaćanje putem web trgovine nije moguće.

NARUDŽBA

Kada kupac pošalje narudžbu, mailom će dobiti ponudu ili predračun za tražene artikle, te detaljne informacije o dostupnosti istih, te načinu I cijeni dostave.

PRIGOVORI I REKLAMACIJE

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača („Narodne novine“, br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu podnijeti u pisanom obliku putem pošte na adresu: BLACK and WHITE, Bleiburških žrtava 1945. Br. 1 , 10430 Samobor  ili na mail adresu : info@blackandwhite.hr

Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora, pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Kupac ima pravo na zamjenu ili povrat robe za one artikle koji prilikom isporuke imaju materijalne nedostatke I vidljiva oštećenja ili tvorničku grešku u izvedbenom ili tehničkom smislu.

Materialne nedostatke po čl.57. st.12. zakona o zaštiti potrošaća rješavamo sukladno odredbama Zakona o obaveznim odnosima .

Kupac je obvezan proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) s računom i garancijom.

Kod oštečenja, koja su nastala prilikom transporta i još posebno, kada se vide na pakiranju, potrebno ih je odmah reklamirati kuriru ili naknadno (u roku 24h)  direktno kurirskoj službi i BLACK and WHITE trgovini, odnosno odgovornoj osobi.

15 DANA ZA VRAĆANJE ARTIKALA

Kupac ima pravo na zamjenu ili povrat robe u roku 15 dana u sljedećim slučajevima:

– isporuka robe koja nije naručena

– isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu (kod oštečenja izazvanih transportom, treba ih odmah prijaviti paketnoj službi)

Prodavatelj će odobriti zamjenu ili povrat robe kupcu nakon prijema opravdane reklamacije e-mailom, telefonski ili pismeno , s instrukcijama za povrat robe. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, prodavatelj će nadoknaditi kupcu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti.

Troškove odobrenog (od strane BLACK and WHITE ovlaštene osobe) povrata proizvoda snosi prodavatelj, odnosno BLACK and WHITE.

Troškove zamijene proizvoda snosi kupac.

Troškove povrata proizvoda kod odustajanja od kupnje I jednostranog raskida ugovora bez navođenja razloga snosi kupac.

Kupac je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) s računom i garancijom.

PRAVO ODUSTAJANJA OD KUPNJE I JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac odnosno potrošač , ima pravo prema članku 57. , stavka 1. točka  8.Zakona o zaštiti potrošača , da u roku od 14 dana od dana (dostave) zaprimanja robe robe,bez navođenja razloga, jednostrano raskine kupoprodajni ugovor , te da raskid preda pisanim putem prije isteka roka za jednostranim raskidom na adresu prodavatelja: BLACK and WHITE, Bleiburških žrtava 1945. Br.1 , 10430 Samobor

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona,  ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i  primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Primjerak obrazca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati  (klikni ovdje).

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Povrat uplaćenog iznosa

Ako se jednostrano raskine ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo  primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora i primili vračenu robu.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da se pristane na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snose se nikakvi troškovi u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Izravne troškove povrata robe snosi potrošać sam.

Potrošać je odgovornan  za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

UGOVOR

Ugovor između kupca i prodavatelja (potvrda narudžbe, uplata po ponudi ili predračunu) bit će pohranjen u sjedištu BLACK and WHITE. Primjerak tog ugovora kupac će primiti prilikom potvrde narudžbe mailom. Zadržavamo pravo na promjene cijena bez prethodne najave. Za eventualnu krivu sliku, netočan navod u opisu proizvoda, pogrešnu cijenu ili dostupnost proizvoda ne snosimo odgovornost.

PRAVILA PRIVATNOSTI

BLACK and WHITE se obavezuje štititi podatke kupaca sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i opči odredbi EU o zaštiti podataka (GDPR )